Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELPUREE MET MISOBOTER

Ingrediënten voor 4

  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 2 lente-uien
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml warme melk
  • 2 eetlepels misopasta
  • 4 eetlepels boter
  • 2 theelepels sojasaus + extra als garnering
  • Olijfolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES23240296 29678 2024 Shoot Foodphoto 820x480 18
Voorbereiding: 30 MIN Kooktijd: 20 MIN
  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe ze samen met de gepelde look in een grote kookpot met gezouten water. Kook ze gedurende 15 minuten gaar.
  2. Giet de aardappelen af en pureer ze. Voeg de warme melk toe en meng tot een smeuïge puree.
  3. Voeg de misopasta, boter en sojasaus toe. Breng op smaak met peper.
  4. Besprenkel de puree met fijngehakte lente-ui en een beetje sojasaus.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association