Avocado en zalm zijn een gedroomde combinatie. Serveer ze met een aardappelpannenkoek en je hebt de perfecte lunch.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de blokjes gaar in licht gezouten water en laat uitlekken. Pureer en laat afkoelen.
- Snijd de lente-ui fijn en voeg toe aan de aardappelpuree. Kruid met peper en zout.
- Zeef de bloem in een kom en meng met het bakpoeder. Voeg de melk geleidelijk aan toe (begin met 100 ml) en meng alles met een garde. Voeg 2 eetlepels citroensap toe. Doe het mengsel onder de aardappelpuree.
- Controleer de kruiding en structuur. Voeg wat extra melk toe als de het mengsel te stijf is, maar niet teveel want dit vraagt om voldoende dikte.
- Verhit de olijfolie in een grote pan met antiaanbaklaag. Giet het beslag erin en smeer het uit met een spatel. Eens de pannenkoek rijst en onderaan bruin kleurt (na een tweetal minuten) draai je hem voorzichtig om en bak je hem aan de andere kant gedurende 2 minuten. Leg een pannenkoek op elk bord.
- Ontvel en plet de avocado, kruid met peper, zout en citroensap. Schep op de pannenkoek met een handvol waterkers en wat gerookte zalm.
Tip: serveer er een gepocheerd ei bij, bovenop de zalm. Sprenkel er vervolgens nog enkele druppels citroensap en olijfolie over. Klaar!