Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

Ingrediënten voor 4

  • 6 vastkokende aardappelen (ongeveer 800 g)
  • 450 g gemengd gehakt
  • 400 g gehakte tomaten uit blik
  • 200 ml passata
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 eetlepel Worcestersaus
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 laurierblaadje
  • 1 eetlepel verse kruiden (basilicum, peterselie, kruiden)
  • 1 ei
  • 150 ml yoghurt natuur
  • 50 ml melk
  • 50 g geraspte kaas + 50 g voor topping
  • Peper
  • Zout
Voorbereiding: 90 MIN Kooktijd: 25 MIN

Lasagne kan je ook met aardappelen maken. Moeilijk is het niet. Met gehakt, tomaten en de juiste kruiding bereik je een maximum aan smaak, met een minimum aan moeite.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes. Gaar de schijfjes gedurende 5 minuten in licht gezouten water. Giet af.
  3. Pel de ui en knoflook en hak grof. Verhit de olie in een pan en bak ze op een zacht vuur. Voeg het gehakt toe en bak tot het bruint.
  4. Voeg de gehakte tomaten toe, samen met de passata, ketchup, Worcestersaus, laurier en kruiden.
  5. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen zonder deksel. Kruid met peper en zout.
  6. Leg in een grote ovenvaste schaal een laagje gehakt op de bodem.
  7. Bedek met een laagje aardappelen. Herhaal tot alle ingrediënten zijn opgebruikt. Eindig met een laagje aardappelen.
  8. Meng het ei, de yoghurt, melk en geraspte kaas.
  9. Giet dit mengsel over de aardappelschotel en strooi er nog wat gemalen kaas over.
  10. Bak 25 minuten in de oven tot de aardappelen zacht zijn en je een goudbruin korstje ziet.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association