Verwarm je aan deze heerlijke winterse klassieker met groenten en blauwe kaas.
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Snijd de geschilde aardappelen in schijfjes.
- Kook de aardappelschijfjes 5 minuten in licht gezouten water. Laat uitlekken.
- Snijd de broccoli in roosjes. Kook de roosjes gedurende 5 minuten in licht gezouten water gaar.
- Snijd de ui in fijne schijfjes. Borstel de champignons schoon en snijd ze ook in schijfjes.
- Bak de uien in een klontje boter. Voeg de paddenstoelen toe.
- Doe er de room bij en een geplet teentje knoflook.
- Meng en kruid met peper en zout. Snijd de kaas in blokjes.
- Schik de aardappelen en broccoli in een ovenschotel, giet er de saus over en bedek met de kaas.
- Bak 15-20 minuten in de oven tot je een mooie korst ziet vormen. Serveer meteen.
Tip: voor een gratin met zachtere smaak kan je de blauwgeaderde kaas vervangen door Cheddar.