Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELGRATIN MET GROENTEN EN BLAUWE KAAS

Ingrediënten voor 4

  • 6 tot 7 vastkokende aardappelen (ongeveer 1 kg)
  • 1 broccoli
  • 250 g champignons
  • 100 g blauwgeaderde kaas
  • 20 cl room
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Boter
  • Peper en zout
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 25
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 30 MIN

Verwarm je aan deze heerlijke winterse klassieker met groenten en blauwe kaas.

  1. Verwarm de oven voor op 210°C.
  2. Snijd de geschilde aardappelen in schijfjes.
  3. Kook de aardappelschijfjes 5 minuten in licht gezouten water. Laat uitlekken.
  4. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de roosjes gedurende 5 minuten in licht gezouten water gaar.
  5. Snijd de ui in fijne schijfjes. Borstel de champignons schoon en snijd ze ook in schijfjes.
  6. Bak de uien in een klontje boter. Voeg de paddenstoelen toe.
  7. Doe er de room bij en een geplet teentje knoflook.
  8. Meng en kruid met peper en zout. Snijd de kaas in blokjes.
  9. Schik de aardappelen en broccoli in een ovenschotel, giet er de saus over en bedek met de kaas.
  10. Bak 15-20 minuten in de oven tot je een mooie korst ziet vormen. Serveer meteen.

Tip: voor een gratin met zachtere smaak kan je de blauwgeaderde kaas vervangen door Cheddar.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association