Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELGRATIN MET CHILI EN KNOFLOOK

Ingrediënten voor 4

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml room
  • 200 ml groentenbouillon
  • 1 verse rode chili
  • 1 eetlepel honing
  • Peper en zout
  • Handvol verse peterselie
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 55
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 60 MIN

Een aardappelgratin met een twist! Door chili en honing toe te voegen geef je een bijzondere toets aan deze winterse klassieker.

  1. Snijd de aardappelen in dunne schijfjes (gebruik een mandoline als je die hebt).
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Doe de room in een kom met de aardappelschijfjes en kruid met peper en zout. Schik daar de helft van in een ovenvaste schaal. Leg er de overige aardappelschijfjes op in de vorm van een spiraal.
  4. Pel de ui en snij in partjes en pel de knoflook. Hak de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een pan. Bak de ui en knoflook op een zacht vuurtje tot ze zacht en goudbruin zijn (ongeveer 10 minuten).
  5. Doe de chilipeper en het resterende teentje knoflook in de blender en laat even blenden. Voeg de honing toe alsook de olijfolie en meng opnieuw. Kruid met peper en zout. Voeg er de groentenbuillon bij en giet over de aardappelschijfjes in de schaal.
  6. Dek af met aluminiumfolie en bak 30 minuten in de oven.
  7. Verwijder de folie en laat 30 minuten verder bakken.
  8. Haal uit de oven, strooi er de peterselie over en serveer.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association