Worsten bakken we doorgaans in de pan, maar je kan ze ook in de oven garen. Op een bedje van aardappelen en groenten bijvoorbeeld. Niet moeilijk en altijd lekker.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Halveer de aardappelen.
Snijd de uien in partjes (in de lengte). Verwijder de zaden uit de paprika’s en snijd in reepjes. Hak de knoflook, chilipeper en tijm fijn.
Halveer de worsten en plaats ze op de ovenschotel.
Meng alle ingrediënten (behalve de groentebouillon en worsten) met olijfolie. Zorg ervoor dat alles goed omhuld is met olie.
Doe alle ingrediënten in een ovenschotel. Spreid ze gelijkmatig uit in een enkele laag. Leg de worsten bovenop de groenten en kruid met peper en zout.
Zet gedurende 30 à 35 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Haal uit de oven, draai de worsten om en roer de groenten om in het bakvocht. Giet er de groentebouillon over en zet nog eens 20 minuten in de oven tot de worsten goudbruin kleuren en gaar zijn.