Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELEN GEVULD MET SPEK EN EI

Ingrediënten voor 4

  • 4 vastkokende aardappelen (ongeveer 800 g)
  • 4 eieren
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 lente-ui
  • 4 repen spek
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 g bieslook
  • Peper
  • Zout
EUPOTATOES27699 5 website 820x480 recipes 75
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 15 MIN

Wie microgolfoven zegt, denkt meteen: snel klaar. Deze English Express Potatoes maak je niet alleen in een handomdraai, ze zijn ook nog eens overheerlijk. Enjoy!

  1. Schik de aardappelen in een schotel met een bodempje water. Plaats in de microgolfoven en gaar 6-8 minuten op vol vermogen.
  2. Snijd de lente-ui fijn en snijd het spek in fijne reepjes. Bak de ui en het spek 3 minuten in een pan met wat olie.
  3. Snijd de aardappelen in twee en hol elk deel voorzichtig uit. Doe het aardappelkruim bij de ui en het spek.
  4. Vul elke holle aardappel met deze mengeling en strooi er geraspte kaas over. Maak een kuiltje en breek er een ei in. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout.
  5. Plaats de gevulde aardappelen 5 minuten in de microgolfoven op 700 watt tot het ei gaar is. Bestrooi met gehakte bieslook. Klaar!

Recept: AnneCé Bretin

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association