Een subliem recept met de heerlijke smaak van aardappelen, vergezeld van lam en op smaak gebracht met tomatenpuree en paprika.
Schil de aardappelen en snijd in hapklare stukken. Snijd de lamsschouder in blokjes. Versnipper de uien. Snijd de wortel en champignons in schijfjes.
Verhit boter in een (gietijzeren) pan en bak de uien samen met het vlees goudbruin.
Hak de knoflook fijn en voeg toe aan het vlees. Voeg ook de aardappelblokjes toe, samen met de tomatenpuree, het bouillonblokje, paprikapoeder, wortelen, paddenstoelen en 1 liter water.
Dek de pan af en laat 45 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
Schep er na 30 minuten een sauslepel vol uit. Meng deze saus een kom met het maïszetmeel.
Doe het mengsel in de kom zodat het geheel kan indikken en roer.
Kruid met peper en zout, doe er gehakte basilicum bij en laat verder koken op een laag vuur tot het vlees zacht is.