Met curry kan je alle kanten uit. Vrijwel alles past in zo’n gerecht. Wij geven je alvast wat inspiratie met een curry van aardappelen en tijgergarnalen.
Snijd de aardappelen in blokjes. Pel de tijgergarnalen en verwijder het darmkanaal.
Pel en snijd de ui fijn, pers de knoflook. Verhit de pindaolie in een wok, laat goed heet worden en bak de tijgergarnalen kort aan. Kruid met peper en zout en haal uit de pan.
Verlaag het vuur en voeg opnieuw wat pindaolie in de pan en bak de ui en knoflook aan.
Doe het limoengras en de currypasta erbij. Roer goed, voeg de aardappelblokjes en suiker toe. Doe er de gevogeltefond bij en de kokosmelk. Laat 7 minuten inkoken op middelhoog vuur.
Voeg de peultjes en opnieuw de tijgergarnalen toe en laat nog 5 minuten koken. Kruid met peper en zout.
Verdeel de curry over 4 kommen en werk af met enkele blaadjes koriander en rode peperbolletjes.