Gebakken kabeljauw, kaas die smelt in je mond en fluweelzachte aardappel. Deze aardappelcakes zijn ideaal als hapje of voorgerecht
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Doe hetzelfde met de kabeljauw.
Kook de aardappelen 10 minuten in licht gezouten water. Voeg de kabeljauw toe en kook nog 5 minuten. Kook de erwtjes gaar in licht gezouten water.
Snijd de kaas in kleine blokjes.
Meng de aardappelen, kabeljauw, erwtjes en peterselie in een kom. Kruid met peper en zout. Maak 4 balletjes van het mengsel. Neem een balletje in je hand en druk er een blokje kaas in. Kneed opnieuw tot een balletje en druk plat tot een viskoekje. Herhaal deze stappen tot alle ingrediënten zijn opgebruikt en zet 20 minuten in de koelkast.
Neem 3 aparte kommetjes. Doe de bloem in een kom. Klop de eieren los in een ander kommetje. Doe tenslotte het broodkruim in de derde kom. Paneer de viskoekjes in de bloem, haal doorheen het losgeklopte ei en dan door het broodkruim. Sla het overtollige broodkruim eraf en hou de vorm intact.
Verhit zonnebloemolie in een pan en bak de viskoekjes ongeveer 5 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Draai ze daarbij enkele keren om.
Serveer met wat krokante sla of groenten naar keuze.