Aardappelen passen perfect in een dessert. In deze cake bijvoorbeeld, waar je ze combineert met appels en een scheutje rum.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze gaar in15-20 minuten.
Giet de aardappelen af, laat uitlekken en pureer.
Klop de eieren met een mixer op met de suiker.
Snijd de boter in kleine stukjes en voeg toe aan de opgeklopte eieren. Voeg ook het limoensap en de rum toe. Meng voorzichtig onder de aardappelpuree tot een glad en homogeen geheel.
Snijd de geschilde appels in partjes en voeg ze toe aan de aardappelmengeling. Smeer een cakevorm in met boter en bestrooi met bloem. Vul de vorm met het deeg.
Bak 45 minuten in de oven. Check met de punt van een mes of de cake gaar is: als het mes er droog terug uitkomt, is de cake klaar.
Haal de cake uit de oven en laat afkoelen voor het serveren.