Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELBURGER MET KABELJAUW EN AÏOLI

Ingrediënten voor 4

  • 5 vastkokende aardappelen (ongeveer 800 g)
  • 350 g kabeljauwfilet
  • 300 g Japans broodkruim (panko)
  • 8 eetlepels aïoli
  • Enkele blaadjes babysla of -spinazie
  • 4 grote eieren
  • 1 kleine rode ui
  • 1 el peterselie
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Peper
  • Zout
EUPOTATOES27699 5 website 820x480 recipes 89
Voorbereiding: 25 MIN Kooktijd: 15 MIN

Zin in een verrassende visburger? Met deze kabeljauwburgers hebben we Fish & Chips heruitgevonden. Ze zijn op hun lekkerst met een zuiderse aïoli saus.

  1. Schil de aardappelen en rasp ze.
  2. Pel de ui en hak fijn. Hak ook de peterselie fijn.
  3. Klop 2 eieren los en meng onder de geraspte aardappelen. Voeg de gehakte ui, nootmuskaat en peterselie toe. Meng goed en kruid met peper en zout. Maak kleine burgers van de mix, gebruik hiervoor een grote eetlepel.
  4. Verhit de helft van de olijfolie in een pan. Leg de aardappelburgers in de pan en druk ze plat. Bak ze 6-8 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Leg op keukenpaper.
  5. Snijd de vis in 4 stukken.
  6. Klop 2 eieren los. Strooi het broodkruim op een bord.
  7. Dip de stukken vis in het losgeklopte ei en rol daarna ze in het broodkruim.
  8. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak er de vis in.
  9. Leg een stukje kabeljauw op een aardappelpannenkoek, sprenkel er wat aïoli saus over en bedek met een aardappelpannenkoekje.
  10. Serveer de burgers met baby sla of spinazie en aïoli saus.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association