Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPEL WEDGES MET CHEDDAR EN PAPRIKA

Ingrediënten voor 4

  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 100 g cheddar
  • 30 g boter
  • 300 ml runderbouillon
  • 4 el olijfolie
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el Worcestershire-saus
  • 1 el mosterd
  • 1 el ketchup
  • 1 mespuntje paprika
  • Zout en peper
  • 1 rode peper
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 53
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 45 MIN

Poutine is een typisch Canadees gerecht. Vooral in Quebec is het populair. De frieten kan je vervangen door aardappelen uit de oven, maar de cheddar als topping is een must!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C/Gasstand 6.
  2. Was en schil de aardappelen. Dep ze droog en snijd dan in 8 partjes (wedges).
  3. Doe ze in een kom en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout. Meng goed zodat alles omhuld is met olijfolie. Schik de aardappelen op een bakplaat bedekt met bakpapier en laat 45-50 minuten goudbruin garen in de oven.
  4. Snijd de cheddar in kleine blokjes.
  5. Maak de bruine saus: smelt in een sauspan de boter en voeg de bloem toe. Doe er de runderbouillon bij en verhit tot het kookt. Laat de saus wat indikken.
  6. Zet het vuur lager en doe er het paprikapoeder, de bruine suiker, de Worcestershire saus, de mosterd en de ketchup bij. Roer tot een gladde en romige saus.
  7. Giet de bruine saus over de aardappelen van zodra je ze uit de oven haalt en strooi er ook de cheddar over.
  8. Werk af met een versneden pepertje.
  9. Serveer meteen!

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association