Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPEL-SARDINE SALADE

Ingrediënten voor 4

  • 5-6 vastkokende aardappelen
  • 250 g sardientjes uit blik in olijfolie
  • 5 tomaten
  • 1 rode ui
  • 100 g rucola

de dressing

  • 6 el olijfolie
  • 3 el ciderazijn
  • 1 theelepel graanmosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel citroensap
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 36
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 20 MIN

Sardines zijn rijk aan Omega 3 vetten. Lekker én gezond dus. Je kan ze eenvoudig grillen op de BBQ of gewoon uit blik verwerken in een salade. Ideaal voor zonnige zomerdagen.

  1. Was de aardappelen (schillen mag maar hoeft niet) en doe ze in een pan met koud, gezouten water. Breng het water aan de kook en laat dan 15 minuten koken.
  2. Giet de aardappelen af, laat afkoelen en pel ze. Snijd daarna in blokjes. Zet koel weg.
  3. Snijd de tomaten in partjes. Pel de ui en snijd fijn. Doe de aardappelen, tomaten, rucola en ui in een kom.
  4. Maak de dressing: meng olie, mosterd, azijn, honing, citroen, zout en peper.
  5. Giet de dressing over salade en meng alles door elkaar.
  6. Laat de sardines uitlekken en voeg ze bij de salade, Meng voorzichtig en serveer koud.

Tip

Maak deze salade in de zomer met nieuwe aardappelen en geniet van de vitaminen die net onder de schil zitten.

Voeg zaden toe aan de salade als extra crunch,(pompoen, zonnebloem, chia, lijnzaad,…)

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association