Groene asperges worden boven de grond gekweekt. Doordat ze zonlicht opvangen, krijgen ze hun groene kleur en is de schil ook veel zachter vergeleken met witte asperges. Zo hoef je ze niet te schillen voor je ze kookt.
- Was, droog en schil de aardappelen. Snijd ze daarna in heel kleine blokjes. Leg apart op keukenpapier.
- Snijd het onderste, harde stuk van de asperge. Was vervolgens de asperges en snijd ze in stukken (hou de toppen apart).
- Pel en snijd de ui fijn.
- Smelt de boter en 2 eetlepels olie in een pan. Bak de ui op een zacht vuur en doe er dan de asperge bij. Laat nog 5 minuten verder garen.
- Doe er de aardappelen bij, schud goed en laat 2 minuten verder bakken. Doe er de witte wijn bij en laat inkoken. Roer ondertussen zachtjes.
- Doe er geleidelijk aan de groentenbouillon bij zodat de aardappelen de bouillon goed kunnen absorberen. Halverwege voeg je de aspergetoppen toe.
- Van zodra de aardappelen gaar maar nog stevig zijn (check door er met een mes in te prikken) voeg je de Parmezaanse kaas toe. Controleer de smaak en kruid eventueel wat bij met peper en zout.
- Serveer meteen.
Tip
Net voor het opdienen kan je nog wat extra Parmezaanse kaas en enkele sneetjes gerookte ham toevoegen.