Voorbereiding:
15 MIN
Kooktijd:
40 MIN
Zin in mediterraans? Dan zijn deze aardappel-kaas polpettes een lekkere keuze! De feta, lente-uien en citroen zorgen voor een heerlijk zomergevoel.
- Snijd de geschilde aardappelen in gelijke stukken. Gaar ze in licht gezouten kokend water. Giet af en laat uitlekken.
- Doe de aardappelen in een kom. Verkruimel de feta erover en voeg de roomkaas erbij.
- Snijd de lente-uien en dille fijn en voeg toe aan de aardappelen.
- Voeg een eidooier, bloem en citroensap toe en pureer alle ingrediënten. Kruid goed met peper en zout en meng.
- Maak kleine balletjes van het deeg en druk ze plat. Zet in de koelkast gedurende 20 minuten.
- Bestrijk de aardappelkoekjes met olijfolie en bak ze in een hete pan. Draai verschillende keren om tot ze goudbruin zijn.