Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPEL-KAAS POLPETTES

Ingrediënten voor 4

  • 4 bloemige aardappelen (ongeveer 500 g)
  • 70 g feta
  • 70 g roomkaas
  • 1 ei
  • 4 lente-uien
  • 30 ml olijfolie
  • 300 g bloem
  • 15 ml citroensap
  • Handvol verse dille
  • Peper en zout
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 40 MIN

Zin in mediterraans? Dan zijn deze aardappel-kaas polpettes een lekkere keuze! De feta, lente-uien en citroen zorgen voor een heerlijk zomergevoel.

  1. Snijd de geschilde aardappelen in gelijke stukken. Gaar ze in licht gezouten kokend water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Doe de aardappelen in een kom. Verkruimel de feta erover en voeg de roomkaas erbij.
  3. Snijd de lente-uien en dille fijn en voeg toe aan de aardappelen.
  4. Voeg een eidooier, bloem en citroensap toe en pureer alle ingrediënten. Kruid goed met peper en zout en meng.
  5. Maak kleine balletjes van het deeg en druk ze plat. Zet in de koelkast gedurende 20 minuten.
  6. Bestrijk de aardappelkoekjes met olijfolie en bak ze in een hete pan. Draai verschillende keren om tot ze goudbruin zijn.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association