Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPEL GNOCCHI MET VERSE TOMATENSAUS, BASILICUM EN PARMEZAANSE KAAS

Ingrediënten voor 4

  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 4 tomaten
  • 120 g bloem
  • 4 eidooiers
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • ¼ bosje basilicum
  • 2 el olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 91
Voorbereiding: 30 MIN Kooktijd: 20 MIN

Gnocchi kennen we in verschillende soorten. Sommige worden gemaakt van tarwe, maar de meeste gnocchi bestaan uit een deeg van aardappel.

  1. Snijd de geschilde aardappelen in gelijke stukken. Kook gaar in gezouten water en laat goed uitlekken.
  2. Pureer de aardappelen en voeg de eidooiers en bloem toe. Kneed tot een deeg.
  3. Maak worstjes van 1 cm van het deeg en snijd ze in kleinere stukjes (gnocchi).
  4. Pocheer de gnocchi 3 à 4 minuten in lichtgezouten kokend water, tot ze boven komen drijven.
  5. Haal de gnocchi uit het water met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  6. Was de tomaten en pureer ze (met schil). Kruid met peper en zout.
  7. Verwarm de tomatensaus in een sauspan en voeg olijfolie toe. Hak de basilicum en voeg toe. Voeg ook de Italiaanse kruiden toe.
  8. Schik de gnocchi in een diep bord, giet er de tomatensaus over en werk af met geraspte Parmezaanse kaas en enkele blaadjes basilicum.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association