AARDAPPEL GNOCCHI MET VERSE TOMATENSAUS, BASILICUM EN PARMEZAANSE KAAS
Voorbereiding:
30 MIN
Kooktijd:
20 MIN
Gnocchi kennen we in verschillende soorten. Sommige worden gemaakt van tarwe, maar de meeste gnocchi bestaan uit een deeg van aardappel.
- Snijd de geschilde aardappelen in gelijke stukken. Kook gaar in gezouten water en laat goed uitlekken.
- Pureer de aardappelen en voeg de eidooiers en bloem toe. Kneed tot een deeg.
- Maak worstjes van 1 cm van het deeg en snijd ze in kleinere stukjes (gnocchi).
- Pocheer de gnocchi 3 à 4 minuten in lichtgezouten kokend water, tot ze boven komen drijven.
- Haal de gnocchi uit het water met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Was de tomaten en pureer ze (met schil). Kruid met peper en zout.
- Verwarm de tomatensaus in een sauspan en voeg olijfolie toe. Hak de basilicum en voeg toe. Voeg ook de Italiaanse kruiden toe.
- Schik de gnocchi in een diep bord, giet er de tomatensaus over en werk af met geraspte Parmezaanse kaas en enkele blaadjes basilicum.