Wie zegt nee tegen een knapperige rösti? Belangrijk is dat je de aardappelen goed droogt na het raspen. Als er te veel vocht achterblijft, zullen ze niet bakken maar koken in de pan. Droog ze dus grondig en je rösti lukt zeker.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rasp de geschilde aardappelen. Droog ze goed in een propere handdoek of zwier ze droog zoals je met sla doet. Kruid met peper en zout en doe ze in een kom.
Snijd de teentjes knoflook fijn. Doe hetzelfde met de ui. Trek de ham uit elkaar en hak de peterselie. Doe alles bij de aardappelen en kruid met cayennepeper (houd wat peterselie over voor de garnering). Meng goed.
Verhit de olie en boter op middelhoog vuur in een ovenvaste bakpan van 20 cm. Zorg dat de olie goed verdeeld is over het oppervlak van de pan. Schik de aardappelmengeling in de pan en druk zachtjes aan zodat je een gelijkmatige laag bekomt.
Zet het vuur lager en bak nog 20 minuten verder tot de aardappelen bijna gaar zijn. Zet de pan in de oven en laat nog 15 minuten verder garen of tot je een goudbruine korst ziet verschijnen.