Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPEL CLUB SANDWICH

Ingrediënten voor 4

  • 250 g vastkokende aardappelen
  • 4 dunne sneetjes Italiaanse ham met kruiden
  • 2 tomaten
  • 100 g rucola
  • 2 el geraspte kaas
  • 8 dikke sneden brood
  • 4 el pesto
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 37
Voorbereiding: 25 MIN Kooktijd: 20 MIN

De Club Sandwich komt oorspronkelijk uit Amerika. Algemeen wordt aangenomen dat een exclusieve goktent in New York deze sandwich voor het eerst serveerde in 1894. Vandaag zijn er vele recepten, waaronder deze lekkere variant met aardappelen.

  1. Snijd de geschilde aardappelen in schijfjes van 0,5 cm. Kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
  2. Plet de knoflook.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de aardappelschijfjes samen met de knoflook tot ze goudbruin zijn. Zet apart.
  4. Bak in dezelfde pan de sneden brood aan één kant goudbruin.
  5. Snijd de tomaten in schijfjes.
  6. Smeer wat pesto op de niet-gebakken kant van het brood en leg er schijfjes aardappel op, een sneetje ham, tomaten, rucola en geraspte kaas. Ler tenslotte een andere snede brood op.
  7. Snijd de sandwiches in twee en leg ze over elkaar.

Tip:

Kan geserveerd worden met of zonder ham, of warm met mozzarella voor een versie met gesmolten kaas.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association