Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

TACO MET AARDAPPELEN EN GEHAKT

Ingrediënten voor 4

  • 1 grote vastkokende aardappel (ongeveer 120 g)
  • 100 g gehakt
  • 50 g geraspte manchego (of een andere harde kaas)
  • 1 groene paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • Bosje koriander
  • Een klontje boter
  • Olijfolie
  • 8 harde tacoschelpen
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • Peper en zout
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 94
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 40 MIN

Deze taco’s uit de oven zijn op elk feestje een hot. In dit recept worden ze gemaakt met gehakt.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de aardappel in kleine blokjes van 1 cm.
  3. Pel de ui en look. Verwijder de zaadjes van de paprika. Hak de groenten en de koriander fijn.
  4. Verhit boter in een kom. Bak de ui en look op middelhoog vuur tot de ui glazig is. Voeg de aardappelblokjes en paprika toe. Laat 15 minuten bakken tot de aardappelblokjes gaar en krokant zijn.
  5. Kruid met peper, zout, het paprikapoeder en de koriander.
  6. Voeg het gehakt toe en laat 10 minuten verder bakken.
  7. Schik de tacoschelpen op een bakplaat en vul met het aardappelmengsel. Leg de rest van het mengsel naast de schelpen. Besprenkel met olijfolie en strooi er de geraspte kaas over. Laat 10 à 15 minuten bakken in de oven.

TIP: serveer met een tomatensalsa en chilisaus.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association