Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

SALADE MET AARDAPPELEN, KIP EN KAAS

Ingrediënten voor 4

  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 300 g kipfilet
  • 80 g kaas van schapenmelk
  • 12 kerstomaten
  • 8 kwarteleitjes
  • 1 ui
  • 4 handen vol babysalade
  • ½ stuk harde geitenkaas (100 g)
  • 8 sneden peperkoek
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • Enkele takjes peterselie
  • 1 el olijfolie
  • 1 el walnootazijn of vinaigrette
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 58
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 30 MIN

Peperkoek wordt vaak gegeten bij het ontbijt, maar je kan er ook creatiever mee omspringen. Hier geeft hij een aparte toets aan een salade met aardappelen, kip en kaas.

  1. Doe de aardappelen in een pan met gezouten water en breng aan de kook. Laat dan 20 minuten koken. Giet af, laat uitlekken en snijd in blokjes.
  2. Pel de ui en snijd fijn.
  3. maal of rasp de kaas.
  4. Kook de kwarteleitjes 4 minuten in een sauspan met water. Laat ze dan afkoelen onder stromend koud water en pel ze.
  5. Halveer de kerstomaten en de kwartel eitjes.
  6. Verhit een pan en bak de kip in olijfolie. Doe dit 3-4 minuten tot de kip goudbruin kleurt. Zet er op het einde een deksel op en voeg eventueel ook wat water toe dan bakt die rustig verder en droogt die niet uit.
  7. Meng alle rauwe ingrediënten en de eitjes in een kom.
  8. Hak de peterselie fijn en meng ertussen.
  9. Rooster de peperkoek. Leg op elke snede een plakje kaas en strooi er de komijnzaadjes over.
  10. verscheur de kip in kleine stukken.
  11. Leg de gemengde salade en de kip op de sneden werk af met wat vinaigrette en besprenkel met de kaas. serveer meteen.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association