Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

PITTIG ÉÉNPANSGERECHT MET AARDAPPELEN EN WITTE VIS

Ingrediënten voor 4

  • 12 krieltjes (ongeveer 500 g)
  • 500 g witte vis, vb. schelvis of kabeljauw
  • 2 aubergines
  • 200 g spinazie
  • 1 ui
  • 800 g tomatenblokjes uit blik
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 g gemalen kaas
  • 100 ml passata
  • 1 blokje visbouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1,5 eetlepel chilipoeder
  • Handvol verse basilicum
  • Peper en zout
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 93
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 45 MIN

Dit eenvoudige éénpansgerecht is de ideale oplossing voor een snelle en makkelijke maaltijd ’s avonds na het werk. Alles kookt in één pan voor maximale smaakbeleving en minimale afwas.

  1. Snijd de aardappelen in de lengte in twee.
  2. Pel de ui en knoflook en hak fijn. Snijd de aubergines in hapklare stukken.
  3. Verhit de olijfolie en een kom en bak de ui, knoflook, aubergines en chilipoeder 5 minuten op middelhoog vuur.
  4. Voeg de aardappelen toe, samen met de passata en meng. Voeg 400 ml water toe, het bouillonblokje en de tomatenblokjes. Meng en laat 30 minuten sudderen, tot de aardappelen gaar zijn. Kruid met peper en zout.
  5. Hak de basilicum fijn. Snijd de vis in hapklare stukken.
  6. Voeg de spinazie, basilicum en geraspte kaas toe aan de aardappelen. Meng goed. Voeg vervolgens de vis toe en laat nog 5 minuten sudderen op zacht vuur met het deksel op de kom. Roer om zodat de vis wat verbrokkeld.
  7. Serveer met basilicum en wat geraspte kaas.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association