Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

MAALTIJDSOEP MET AARDAPPELEN

Ingrediënten voor 4

  • 10 tot 12 krielaardappelen (ongeveer 800 g)
  • 400 g diepgevroren erwtjes
  • 2 wortelen
  • 2 lente-uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 ml groentebouillon
  • 1 snuifje kurkuma
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 takjes tijm
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 16
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 50 MIN
  1. Snijd de aardappelen in kwartjes.

  2. Snipper de ui fijn. Pel en plet de teentjes knoflook.
  3. Schil de wortelen en snijd in kleine blokjes.

  4. Verhit de olie in een kom en laat de ui, wortelen en tijm stoven tot ze mooi gekleurd zijn.

  5. Voeg de aardappelen toe en laat 5 minuten verder stoven op een laag vuur.

  6. Voeg de groentebouillon en laurierblaadjes toe en kruid met kurkuma. Laat 15 minuten sudderen op laag vuur.

  7. Voeg de erwtjes toe en laat 10 minuten verder garen. De soep is klaar als de aardappelen zacht zijn. Kruid met peper en zout.

  8. Serveer met goudbruin gebakken lookbrood.

Tip: Als je de soep een zuiders tintje wil geven, kan je de kurkuma vervangen door een snuifje paprika.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association