Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

KRUIDIGE AARDAPPELSALADE MET BIEFSTUK

Ingrediënten voor 4

  • 750 g krielaardappelen
  • 4 steaks (150 g per persoon)
  • 1 lente-ui
  • 1 rode ui
  • ½ tuiltje koriander
  • 4-5 augurken
  • 90 g yoghurt
  • 50 g zure room
  • 2 hardgekookte eieren
  • ½ eetlepel sriracha
  • Zeste en sap van een ½ limoen
  • 1 theelepel honing
  • Olijfolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES23240296 29678 2024 Shoot Foodphoto 820x480 10
Voorbereiding: 30 MIN Kooktijd: 10-15 MIN
  1. Doe de krielaardappelen in een grote kookpot met gezouten water. Kook ze gedurende 10 à 15 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.
  2. Snijd de lente-ui en de rode ui in fijne ringen. Hak de koriander en de augurken fijn.
  3. Meng de yoghurt met de zure room, sriracha, zeste en het sap van ½ limoen, de honing, lente-ui en het grootste deel van de koriander. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Schep de afgekoelde aardappelen onder het mengsel van sriracha en yoghurt tot ze met een laagje bedekt zijn. Voeg de rode ui en de augurken toe. Meng voorzichtig en werk af met de rest van de koriander en schijfjes hardgekookt ei.
  5. Verwarm een bak- of grillpan met anti-aanbaklaag. Bak de steaks tot ze de gewenste garing hebben en breng op smaak met peper en zout. Snijd het vlees in plakjes en serveer met de kruidige aardappelsalade.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association