Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

GEWOKTE AARDAPPELEN MET SCAMPI EN ASPERGES

Ingrediënten voor 4

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 100 g jonge spinazie
  • 150 g scampi
  • 1 bussel witte asperges
  • 2 lente-uien
  • 2 eieren
  • 50 g pijnboompitten
  • 2 eetlepels maïsolie of zonnebloemolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 72
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 15 MIN

Deze heerlijke wok met aardappelen, scampi en asperges is op een half uurtje klaar. De knapperige scampi’s doen je gegarandeerd watertanden.

  1. Schil de aardappelen en de asperges. Snijd de aardappelen in blokjes en de asperge in gelijke stukken. Was de spinazie.
  2. Wok de aardappelblokjes 5-7 minuten beetgaar in de wok met arachideolie. Doe er na 5 minuten de julienne van stukken asperges bij en de scampi. Laat enkele minuten verder wokken op hoog vuur. Kruid met peper en zout.
  3. Voeg de pijnboompitten toe, alsook de spinazie.
  4. Laat de spinazie krimpen. Hak de lente-ui en voeg ook toe.
  5. Breek de eieren over de wok. Roer even en laat kort verder wokken.
  6. Kruid met peper en zout en dien op.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association