Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

GEFRITUURDE AARDAPPELSCHILLEN

Ingrediënten voor 4

  • Schil van 6 aardappelen
  • 120 g bloem
  • 20 g maïsbloem
  • 200 ml ijskoud bruiswater
  • 1 eidooier
  • 4 takjes peterselie
  • Frituurolie
  • 4 el Mayonaise
  • 4 sprietjes bieslook
  • een handvol peterselie
  • curry poeder naar smaak
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 57
Voorbereiding: 5 MIN Kooktijd: 20 MIN

De schillen van je aardappelen weggooien? Zonde! Je kan ze lekker frituren. Zo heb je een krokant aperitiefhapje mét alle vitaminen die zich net onder de schil bevinden.

  1. Verhit de olie tot 180°C.
  2. Hak de peterselie fijn.
  3. Klop in een kom de eidooier los met de peterselie en het bruiswater.
  4. Voeg de bloem en maïsbloem toe en meng goed met een vork.
  5. Was de aardappelschillen en dompel ze onder in het beslag. Frituur ze vervolgens 3-4 minuten tot ze lichtbruin kleuren. Doe er niet teveel tegelijk in de friteuse maar bak ze in porties.
  6. Laat uitlekken op keukenpapier.
  7. Voor de (kruiden)mayonaise: meng de mayonaise met gehakte bieslook en peterselie. Voeg curry poeder toe naar smaak.
  8. Serveer met sojasaus of (kruiden)mayonaise.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association