GEBAKKEN AARDAPPELSCHIJFJES MET GROENE BOONTJES, SINAASAPPEL EN KALFSVLEES
Voorbereiding:20 MINKooktijd:30 MIN
Eendenborst met sinaasappelsaus is een klassieker. Maar ook kalfsvlees en aardappelen combineren goed met deze oranje vrucht. De groene boontjes maken het geheel af met extra kleur en smaak.
Was de aardappelen en snijd ze in schijfjes van 5 mm dik.
Bak ze goudbruin in olijfolie.
Blancheer de bonen in lichtgezouten water.
Laat schrikken onder koud stromend water en laat uitlekken. Zet even weg.
Hak de hazelnoten grof en doe ze bij de aardappelen, samen met de bonen.
Pel de knoflook en hak fijn. Doe hetzelfde met de sjalotten. Rasp de sinaasappel voor de zeste.
Voeg dit alles bij de aardappelen, roer en kruid met peper en zout.
Kruid de kalfslapjes met peper en zout. Bak ze in wat boter.
Hak de peterselie fijn en strooi over de aardappelen.