Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

GEBAKKEN AARDAPPELSCHIJFJES MET GROENE BOONTJES, SINAASAPPEL EN KALFSVLEES

Ingrediënten voor 4

  • 700 g nieuwe aardappelen
  • 4 kalfslapjes
  • 300 g snijbonen
  • 2 sjalotten
  • 1 sinaasappel
  • 3 el olijfolie
  • 50 g boter
  • 2 teentjes knoflook
  • Handvol platte peterselie
  • 50 g hazelnoten
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 86
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 30 MIN

Eendenborst met sinaasappelsaus is een klassieker. Maar ook kalfsvlees en aardappelen combineren goed met deze oranje vrucht. De groene boontjes maken het geheel af met extra kleur en smaak.

  1. Was de aardappelen en snijd ze in schijfjes van 5 mm dik.
  2. Bak ze goudbruin in olijfolie.
  3. Blancheer de bonen in lichtgezouten water.
  4. Laat schrikken onder koud stromend water en laat uitlekken. Zet even weg.
  5. Hak de hazelnoten grof en doe ze bij de aardappelen, samen met de bonen.
  6. Pel de knoflook en hak fijn. Doe hetzelfde met de sjalotten. Rasp de sinaasappel voor de zeste.
  7. Voeg dit alles bij de aardappelen, roer en kruid met peper en zout.
  8. Kruid de kalfslapjes met peper en zout. Bak ze in wat boter.
  9. Hak de peterselie fijn en strooi over de aardappelen.
  10. Serveer de aardappelen met de kalfslapjes.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association