Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

CUPCAKE MET AARDAPPEL EN TONIJN

Ingrediënten voor 4

  • 3 vastkokende aardappelen (ongeveer 400 g)
  • 1 blikje tonijn (140 g)
  • 400 g bloemkool
  • 50 ml melk
  • 3 eieren
  • 100 g geraspte kaas
  • 150 g cottage cheese
  • 60 g maïzena
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 tl bakpoeder
  • Kurkuma
  • 4 cupcake vormpjes
EUPOTATOES27699 5 website 820x480 recipes 85
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 30 MIN

Cupcakes met tonijn? You got it. In dit recept combineren we tonijn met aardappel en bloemkool. Het gedroomde voorgerecht.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Gaar ze 15 minuten in licht gezouten water.
  3. Meng de aardappelblokjes in een kom met de eieren, tonijn, gemalen kaas, melk, maïzena, bloemkool en bakpoeder. Voeg de olijfolie toe.
  4. Verdeel in 4 cupcake vormpjes en bak 20 minuten in de oven .
  5. Meng de kurkuma onder de cottage cheese en bedek er de cupcakes mee.

Recept: European Chefs

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association