Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELPUREE MET GEHAKTBALLETJES IN TOMATENSAUS

Ingrediënten voor 4

  • 800 g bloemige aardappelen
  • 600 g gehakt
  • 200 g spinazie
  • 2 sjalotten
  • 750 ml passata
  • 1 ei
  • 70 g broodkruim
  • Boter
  • Enkele takjes platte peterselie
  • Provençaalse kruiden
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 87
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 50 MIN

Tomatensaus is een bekende smaakmaker voor zowel aardappelen als gehakt. En met spinazie geef je deze klassieker een leuke twist.

  1. Kook de geschilde aardappelen gaar in gezouten water.
  2. Hak de sjalotten fijn. Verhit boter in een kom en bak er de sjalotten in.
  3. Voeg de spinazie toe en kruid met peper en zout. Laat de spinazie slinken en vervolgens uitlekken.
  4. Hak de spinazie grof en meng met het gehakt, broodkruim en ei. Kruid met peper en zout. Rol balletjes van het gehakt.
  5. Verhit boter in een pan en bak er de balletjes in.
  6. Verhit de tomatensaus en kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout. Voeg de gehakballetjes toe aan de saus.
  7. Pureer de aardappelen en voeg boter toe naar smaak.
  8. Hak de peterselie fijn en meng onder de puree. Kruid met peper en zout.
  9. Serveer de puree met de balletjes in tomatensaus.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association