AARDAPPELPUREE MET GEHAKTBALLETJES IN TOMATENSAUS
Voorbereiding:
20 MIN
Kooktijd:
50 MIN
Tomatensaus is een bekende smaakmaker voor zowel aardappelen als gehakt. En met spinazie geef je deze klassieker een leuke twist.
- Kook de geschilde aardappelen gaar in gezouten water.
- Hak de sjalotten fijn. Verhit boter in een kom en bak er de sjalotten in.
- Voeg de spinazie toe en kruid met peper en zout. Laat de spinazie slinken en vervolgens uitlekken.
- Hak de spinazie grof en meng met het gehakt, broodkruim en ei. Kruid met peper en zout. Rol balletjes van het gehakt.
- Verhit boter in een pan en bak er de balletjes in.
- Verhit de tomatensaus en kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout. Voeg de gehakballetjes toe aan de saus.
- Pureer de aardappelen en voeg boter toe naar smaak.
- Hak de peterselie fijn en meng onder de puree. Kruid met peper en zout.
- Serveer de puree met de balletjes in tomatensaus.