Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELMUFFINS MET COTTAGE CHEESE

Ingrediënten voor 4

  • 400 g aardappelen
  • 3 lente-uien
  • 1 kleine rode chilipeper
  • 3 eieren
  • 2 el cottage cheese (huttenkaas)
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 50 g Parmezaan
  • 1 el zonnebloempitten
  • 1 el sesamzaadjes
  • Zout en peper
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 89
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 60 MIN

Dat je met aardappelen heel creatief kan zijn, bewijzen deze muffins. De bereiding is eenvoudig, het resultaat altijd een leuke verrassing voor je tafelgenoten.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C/Gasstand 4.
  2. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af en laat uitlekken.
  3. Was de lente-uien en chilipeper, en snijd in fijne julienne. Als je houdt van een pittige smaak, kan je de zaden van de chilipeper mee in het deeg verwerken.
  4. Plet de aardappelen. Breek de eieren en meng er grondig onder.
  5. Doe er de cottage cheese bij, de Parmezaan, lente-uien, chilipeper en de bloem.
  6. Meng alles tot een glad deeg en kruide met zout en peper. Dit doe je best met een keukenrobot aan lage snelheden.
  7. Vet een muffinpan (of afzonderlijke vormpjes) in met boter of bekleed met velletjes bakpapier van 15 cm x 15 cm.
  8. Vul elk muffinvormpje voor ¾ met deeg.
  9. Zet de muffins in de oven en bak 10 minuten.
  10. Strooi er wat zonnebloempitten en sesamzaden over en bak de muffins nog 10 tot 15 minuten verder. Ze zijn klaar wanneer ze goudbruin kleuren. Controleer voor de zekerheid met een metalen spies. Die moet er droog terug uitkomen.
  11. Haal uit de oven en laat de muffins 5 minuten op een koelrek. Serveer ze terwijl ze nog warm zijn.
  12. Heb je er over? Dan kan je de muffins enkele dagen in de koelkast bewaren.

Tip: Ga de gaarheid na door een metalen spies door een van de muffins te prikken. Komt de spies er droog uit? Dan zijn ze perfect gebakken!

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association