Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELEN IN DE OVEN MET GORGONZOLA

Ingrediënten voor 4

  • 4 grote bloemige aardappelen
  • 120 g gorgonzola
  • 250 g champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 g walnoten (optioneel)
  • 6 el room
  • Boter
  • Olijfolie
  • Enkele takjes peterselie
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 79
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 90 MIN

Aardappelen samen met de pittige smaak van gorgonzola, een geslaagde combinatie.

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Prik de aardappelen verschillende keren in met een vork en schik ze in een ovenschotel of op een bakplaat met bakpapier. Gaar ze ongeveer 1 uur in de oven (je moet er vlot kunnen inprikken). Haal de aardappelen uit de oven en halveer ze in de lengte.
  3. Hol de aardappelen uit met een lepel. Doe het aardappelkruim in een kom en leg de uitgeholde aardappelen opnieuw in de ovenschotel of op de bakplaat.
  4. Plet de aardappelen met 40 g boter, de room, gorgonzola en kruid met peper en zout. Zet opzij.
  5. Smeer de uitgeholde aardappelen in met boter. Kruid met zout en bak 8 minuten in de oven tot ze knapperig zijn. Haal ze vervolgens uit de oven en zet opzij.
  6. Snijd de champignons in schijfjes en snijd de look fijn. Hak ook de peterselie fijn.
  7. Verhit wat boter en olijfolie in een pan en bak de paddenstoelen goudbruin. Voeg de knoflook en peterselie toe. Bak even samen en haal van het vuur.
  8. Meng de champignons onder de aardappelpuree en lepel deze mengeling in de uitgeholde aardappelen.
  9. Zet de gevulde aardappelen in de oven en bak tot ze goudbruin kleuren.
  10. Snijd ondertussen de walnoten in kleine stukjes en rooster ze licht in een pan met anti-aanbaklaag, zonder vetstof.
  11. Haal de aardappelen uit de oven en strooi er de walnoten en nog wat gehakte peterselie over.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association