Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPEL-GEHAKTSCHOTEL MET RESTJES VAN HET KERSTDINER

Ingrediënten voor 4

  • 400 g gebakken aardappelen
  • 150 g gehakt (reeds gegaard)
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 el verse platte peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 20 g gedroogde veenbessen (optioneel)
  • 1 grote wortel
  • 1 grote ui
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 30
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 25 MIN

Heb je gehakt en aardappelen in huis? Dan heb je meteen de basis voor deze lekkere ovenschotel. Wat wortel, ui en kruiden erbij en je bent klaar. Werk af met veenbessen voor een feestelijk tintje.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de gedroogde veenbessen weken in een beetje water.
  2. Schil en rasp de wortel. Pel en snijd de ui fijn. Pel de teentjes knoflook en plet ze. Trek de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak grof. Hak de peterselie grof.
  3. Doe de aardappelen, wortel en ui in een ovenvaste schotel en breek de aardappelen in kleinere stukjes met een vork.
  4. Verkruimel het gehakt over deze mengeling. Meng er de rozemarijn, peterselie, knoflook en olijfolie onder. Kruid met peper en zout.
  5. Bak 25 minuten in de oven tot het geheel goudbruin is. Strooi er de laatste 10 minuten de veenbessen over en plaats terug in de oven.
  6. Klaar!

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association