Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

SUMMER POTATO CHALLENGE

Een lekker zomers gerechtje om samen met je vrienden of familie van te genieten? Dat maak je toch gewoon zelf! Met aardappelen, een beperkt aantal extra ingrediënten en een minimum aan tijd, schud je zo een verrassend gerecht uit je mouwen. Toch wat inspiratie nodig? Maximiliaan, Amylia en Chloé geven je alvast de nodige inspiratie: in een mum van tijd verrasten ze hun vrienden of gezin met een makkelijk aardappelrecept om duimen en vingers af te likken.

Maximiliaan Verheyen – spiesje van nieuwe aardappelen met thaï marinade

Dat je met weinig toch verrassend uit de hoek kan komen, bewijst Maximiliaan. Niet enkel op zijn Instagram- en TikTok-kanaal komt hij origineel uit de hoek, ook in de keuken weet hij van aanpakken. Ontdek hier zijn fingerlicking aardappelspiesjes met pittige, Oosterse toets. Simpel en snel!

Amylia De Schepperaardappelen met avocado en scampi’s

Amylia van Cookameal gaat voor een fris en hip gerechtje. Deze foodblogger laat de klassieke aardappelsalade voor wat hij is en geeft er haar eigen unieke twist aan. Meer dan scampi's, pompelmoes, granaatappel, olijfolie, balsamicoazijn en wat peper en zout heeft ze niet nodig om haar gezin te doen watertanden. Of toch? Aardappelen natuurlijk!

Chloé Vandenbusschegevulde Mexicaanse aardappelen in de schil

Mommy-blogger Chloé kiest voor patatjes met pit. Haar Mexicaanse aardappelen in de schil zijn het ideale bijgerechtje voor een zwoele zomeravond onder vrienden. Klus geklaard in minder dan een uur, maar nog urenlang gezellig nagenieten gegarandeerd.

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association