Snijd de aardappelen in dikke schijfjes van 0,5 cm. Schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster gedurende 15 tot 20 minuten in de oven tot ze beetgaar zijn en een goudbruine kleur krijgen. Schik ook de trostomaten op de bakplaat wanneer de laatste 6 minuten van het bakproces ingaan.
Leg de eieren in een kom met kokend water en kook ze 6 minuten (zachtgekookt) of 9 minuten (hardgekookt). Giet het water af en leg de eieren om af te koelen in koud water. Pel de eieren en zet even opzij.
Mix de tonijn, yoghurt en Parmezaanse kaas in een blender tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout en citroensap. Zet opzij.
Snijd de radijzen en de rode uien in dunne ringen. Snijd de eieren doormidden.
Verdeel de geroosterde aardappelen over 4 borden. Schik op elk bord de geroosterde trostomaten, radijzen, rode ui, kappertjes, rucola en eieren. Besprenkel alles met de tonijnsaus.