Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

OVENSCHOTEL MET KIP EN ZONGEDROOGDE TOMATEN

Ingrediënten voor 4

  • 800 g krieltjes
  • 4 kipfilets
  • 500 g kerstomaten
  • 130 g ontpitte groene olijven
  • 100 g zongedroogde tomaten in olie
  • 35 g panko
  • 25 g pompoenzaden
  • 1 teentje look
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • Olijfolie
  • Peper en zout
23240483 EUPOTATOES 820x480 18 16 OVEN DISH WITH POTATO AND CHICKEN 129
Voorbereiding: 40-45 MIN
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de aardappelen doormidden. Besprenkel ze met olijfolie en breng op smaak met peper en zout en de Provençaalse kruiden. Zorg ervoor dat de aardappelen langs alle kanten met olijfolie en kruiden bedekt zijn.
  3. Schik de aardappelen op een met bakpapier beklede ovenplaat en laat ze 20 tot 25 minuten roosteren in de oven tot ze beetgaar zijn en een goudbruine kleur krijgen.
  4. Snijd de kerstomaten doormidden en zet opzij. Hak de look, olijven en zongedroogde tomaten fijn.
  5. Snijd de kipfilets in hapklare stukken.
  6. Verhit wat olijfolie in een braadpan op een matig vuur. Voeg de look en de kippenblokjes toe en bak ze aan, maar niet helemaal gaar. Roer er de olijven en de zongedroogde tomaten onder en laat alles sudderen.
  7. Haal de aardappelen uit de oven, leg de kip op de aardappelen en werk af met kerstomaten. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Meng de panko en de pompoenpitten. Besprenkel de tomaten met het mengsel en schuif ze opnieuw in de oven voor 10 minuten tot de tomaten zacht zijn en de panko een krokant korstje vormt.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association