Doe ze in een grote kookpot met lichtgezouten water. Kook ze gedurende 15 minuten gaar.
Giet de aardappelen af en stoom ze gedurende 5 minuten droog.
Verhit de melk tot aan het kookpunt. Giet de melk bij de aardappelen en maak er met een stamper een smeuïge puree van. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit wat olijfolie in een pan. Besprenkel de vis aan beide kanten met viskruiden of peper en zout en bak beide kantengoudbruin. Haal uit de pan en plet de vis met behulp van een vork.
Hak de bieslook, peterselie en ui fijn.
Voeg de vis, de (ontdooide) erwten, bieslook, peterselie, ui en citroenschil aan de aardappelpuree toe en meng goed door elkaar.
Bestrooi je handen met bloem en kneed van het deeg 6 cakejes (is het mengsel te lopend, voeg dan wat bloem toe).
Doe de volkorenbloem, panko en eieren in 3 aparte borden.
Haal elk viscakeje eerst door de bloem, dan door de eieren en ten slotte door de panko. Zet de cakejes 10 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit wat zonnebloemolie in een pan en laat de viscakejes sudderen tot ze krokant zijn en een goudbruine kleur hebben. Schik ze op een bakplaat en laat ze 15 minuten in de oven bakken tot ze goed warm zijn.
Maak de tartaarsaus: hak de ui, peterselie en augurken fijn. Meng ze onder de mayonaise en breng op smaak met peper, zout en het citroensap.